sobota 23. prosince 2017

Tichá noc

    


    Kamarádka Eva se mi nedávno svěřila, že od dob svého dětství, psala letos poprvé Ježíškovi. Zatoužila po zvýšeném množství záporných iontů v podobě čerstvého mořského vzduchu, a tak si přála odletět o jarní prázdniny k moři. 

    To Ježíšek nečekal. Čekal běžná přání, jako je kuchyňský robot, mop, vysavač, žehlička, v horším případě kabelka, parfém, šperk, či svetřík. Moře šmahem křídla smetl ze stolu. Prý v létě pojedou zase do Chorvatska. V rodině mé kamarádky mají nyní tichou noc. Hodně tichých nocí.

    Myslím, vlastně, jsem si jistá, že jejich tiché noci skončí ve chvíli (v únoru), kdy letadlo s celou rodinkou, nebo alespoň s Evou, přistane v nějaké tropické destinaci.

    I já jsem psala Ježíškovi. I já jsem zatoužila dýchat zvýšené množství záporných iontů. Přála jsem si čističku vzduchu. To Ježíšek nečekal. Znalý zdravotního stavu mých dolních cest dýchacích čekal, že budu chtít o jarní prázdniny odletět k moři. Šmahem křídla, dřív, než si to rozmyslím, odklepl čističku. Je praktická, ve srovnání s dovolenou u moře levná, úsporná, dobře vypadá, nehlučí a záporné ionty vyrábí kdekoliv a v každém ročním období. Pokud se bude líbit také mým průduškám, přestanou sípat a tak i nás konečně čeká tichá noc. Hodně tichých nocí.

    Přemýšlím, jestli jsem se neunáhlila a neměla bych přeci jen své skromné přání přehodnotit. Trošku se bojím, že až zatoužím po zvýšeném množství záporných iontů v podobě čerstvého mořského vzduchu V LÉTĚ !!!, zapne mi 'můj Ježíšek' čističku. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PS: Ať už je Vaše štědrovečerní noc tichá či hlučná, protkaná ionty zápornými či kladnými, u moře, na horách, v Praze či v Polabské nížině, nebo třeba za 'velkou louží', přeji Vám, aby byla přesně taková, jakou si jí přejete. A nezapomeňte, že o Vánoce by všecky cesty měly vést, alespoň na pár chvil, DOMŮ (i kdyby třeba jen v myšlenkách). 


Přeji Vám

krásné Vánoce !

Žádné komentáře:

Okomentovat