sobota 30. září 2017

Proč nepíše?

    Krásná a úspěšná novinářka z velkoměsta, podlehne svéráznému kouzlu drsného „vlka samotáře“. Počáteční nedůvěra nenápadně přejde v nesmělé oťukávání, jež záhy vyvolá oboustrannou touhu, která logicky vyústí v nekontrolovatelnou vlnu vášní. Příběh jako vystřižený z filmu Krokodýl Dundee. Jen newyorskou redakci nahradila redakce pražská a místo australské buše tráví milenci společné chvilky na samotě u lesa.



    Dlouho jsme se neviděly. Celé tři měsíce. Za tu dobu se mnohé událo, máme si toho tolik co říct. Tři hodiny u drinku a jediné téma – chlapi. Vlastně chlap. Jeden jediný. Jistě, vždyť o to jde, o toho jediného, toho pravého, toho prince na bílém koni.  Má kamarádka se přes léto zamilovala. Prožívá doslova milostnou bouři. Její mozek v nadměrné míře produkuje dopamin, oxytocin, adrenalin a co já vím, co všecko produkuje zamilovaný mozek (nebo vlastně srdce?).  Láska z ní stříká na hony, štěstím téměř omdlévá a bez mobilu nejde ani na záchod. Co kdyby zrovna napsal, nebo dokonce zavolal? Když jede přeplněnou tramvají, její šťastná aura nemilosrdně sráží k zemi všechny závistivé spolucestující, a když běží po ulici, pod nohami jí rozkvétá louka plná sedmikrásek.

    „Dundee“ je Marťan. Dundee má ďábelsky uhrančivý pohled, je charismatický, romantický, pozorný, laskavý, vášnivý, chápavý, přátelský, vtipný, statečný, něžný i drsný, pracovitý i roztomile líný, otevřený a přitom tajemný. Dundee je neprozkoumané území, kterému je třeba přijít na kloub. Jen … nepíše.

     „Proč mi nepíše?!?! Když jsme spolu, je to tak intenzivní, tak opravdové, tak živočišné, ale když se musíme odloučit – nepíše. Mně se stýská už při loučení, ale jemu se začne stýskat až ve středu. No, chápeš to?!?“ naříká jindy sebevědomá a ambiciózní redaktorka nad skleničkou drinku a očima přemlouvá mobil, ať už konečně pípne.

    Nechápu. Jasně, že to nechápu. Jsem z Venuše, ne z Marsu. Dobře vím, že my holky, chceme od každého Dundee nejen všecko to, o čem jsme si právě povídaly, ale ještě několik nepatrných drobnůstek, které žádného opravdového Dundee nijak nezatíží, a my pak budeme naprosto spokojené. Možná.

Tak třeba:
-aby nás občas překvapili drobným dárkem (např. novým SUV, šperkem, botičkami, kabelkou…           i kytka, či čokoláda opravdu stačí)
-aby s námi mluvili
-aby nás poslouchali, když mluvíme
-aby nás na veřejnosti vodili za ruce
-aby nekoukali po dlouhonohých prsatých Venuších, když si za ruku vedou NÁS
-aby nás občas pohladili
-aby nás pochválili, když přijdeme od holiče a necuchali nám pořád ten nový účes
-aby nás jen tak mimoděk, zcela nezištně, políbili
-aby si pamatovali datum našich narozenin a den našeho seznámení
-aby nám masírovali chodidla
-aby se tvářili, že žádná „madla lásky“ nemáme
-aby nám o víkendu udělali snídani do postele
-aby nám uvařili kafe
-aby nás nechali občas (1x týdně?) zaběhnout s holkama na kafíčko a oni zatím připravili večeři
-aby se s námi podělili o domácí práce (třeba žehlení, praní, nakupování, vaření, mytí oken, vysávání, vytírání – ostatní už zvládneme samy)
-aby opravili kapající kohoutek (TEĎ, ne za půl roku)
-aby si nás vzali (v posteli i na radnici –HNED, ne za půl roku)
-aby nám věřili, když nás bolí hlava
-aby nežárlili
-aby trošku žárlili
-aby pochopili, že Patrik Swayze se nám prostě FAKT líbí
-aby na nás obdivně hleděli, i když jsme právě na zahradě, v teplákách s vytahanými koleny a hlínou za nehty
-aby nám říkali, že nás milují
-aby byli oholení a voněli
-aby nebyli žádní šampóni
-aby nám imponovali a měli všeobecný přehled O VŠEM (o sexuologii, celebritách, jaderné fyzice, Ordinaci v růžové zahradě, sociální psychologii, programování naší pračky, laktační psychóze, historii (čehokoliv), výchově dětí v jakémkoli věku, esoterice, UFO …)
-aby nám posílali něžné, láskyplné esemesky, když jsme zrovna v práci, ve frontě u pokladny, na třídní schůzce, u zubaře – prostě pořád. Zkrátka, ABY NÁM PSALI !!!

 No vidíte, vždyť je to tak jednoduché.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PS: A také chceme, aby všichni Dundee věděli, že tohle všecko, není pro nás až tak moc důležité, protože my holky jen chceme, aby nás jednoduše MILOVALI.

PPS: „A víš, co je na tom nejhorší?“ dopije svůj drink má zamilovaná přítelkyně a vrhne na mě nešťastný pohled.
„Nevím,“ odpovím popravdě a intenzivně přemýšlím, co z toho všeho, co právě prožívá, může být hrozné, nebo dokonce nejhorší.
„Že mě štve, že mě to štve!“ 

Žádné komentáře:

Okomentovat